top of page
Digital art exhibit
Green Juices
Szerző képeKrisztina Béresné Madai

A szádzsu és a gyógyítás - írta Eugenia

Annak a tudománynak, amit a férjem művel (szádzsu) van egy nagyon pragmatikus oldala is, jelesül az energetika. Tulajdonképpen az egész szádzsu energetika, de ami a sorsban nem hívők számára is izgalmas lehet, az az egészség, szádzsu szemmel nézve.


Ha leválasztok minden egyebet róla, és kizárólag az egészség szempontjából nézem, akkor egy energetikai térképet kapok, amelynek egészségügyi vonatkozása az öt elem egyensúlyán nyugszik.

Amikor megszületünk, már van energetikai térképünk, de még nem teljes. Körülbelül húsz éves korig rakódik az alap térképre újabb és újabb energia.

Mikor felnövünk, a "hozott anyag" már teljesen kész, ám az élet nem más, mint változás és változás, így körülbelül évente jön a szádzsunkba új energia, illetve tíz éves ciklusban is, de a tíz éves ciklus első szakasza mindenkinél máskor kezdődik. Hogy mikor, azt az illető születési szádzsuja dönti el. Példát mondok, hogy érthetőbb legyen.

Az én alap szádzsumban én fém elemhez tartozom, azon belül is a megmunkált fém, illetve drágakőhöz. Ez vagyok én magam. Körbevesznek más típusú energiák is természetesen. Akkor lennék egészséges, ha az én saját energiám, ami a fém, harmóniában lenne a másik négy elem mennyiségével és minőségével, ám nincs abban. Hozzáteszem, hogy a legtöbb ember nem rendelkezik energetikai harmóniával.

A koreai rendszerekben a víz, tűz, föld, fa, fém energia adja az öt elemet. Nyilván mindenki ismeri ezek építő, illetve romboló körforgását. Ezt itt a kisgyerekek is tudják. Ám ennél nagyságrendekkel bonyolultabb a szádzsu energetika, mert a fémnek minősége van, ahogy említettem megmunkált, illetve nyers érc. Ugyanígy a többi elemnek is, és ehhez hozzáadódik, hogy honnan kaptuk. Alapból égi és földi van, de más hatással van ránk mondjuk a "meghalt ősök segítő energiája", bizonyos istenségeké stb. Ezt nyugodtan lehet szimbólumként kezelni, az a lényeg, hogy az energiák erőben, hatásukban eltérő befolyást gyakorolnak ránk, és akkor még az időfaktorról nem beszéltem. Az én alap szádzsumban az apám a testvérem helyén van, és gondot okozott nekem (pedig nagyon szerettem) a gyerekeim a víz elemet jelentik nekem, engem a víz pedig nagyon legyengít, következésképp nagyon nehéz volt nekem őket felnevelni (nem is sikerült valami jól), és így tovább.

Ezt most jól megbonyolítottam, pedig csak azt akartam megmutatni, hogy egy ember alap energetikája is mennyire bonyolult, hát ami még rakódik rá. Az én esetemben az alap szádzsum energetikája olyan, hogy nem lehet kiegyensúlyozni, valami kárára megy mindig. Erre mondják, hogy jól megszívtam, illetve itt, hogy "nem tudom, mit műveltél előző életedben, de....." Egy szóval sorsszerű. Ám még ezt is lehet javítgatni.

Jó hír azonban, hogy a legtöbb ember energetikája kiegyensúlyozható. A faxnis hír, hogy a bejövő energiák teljesen fel tudják borítani az eredeti térképet, de legalább is komolyan módosítják azt, aztán egyszer csak veszik a kalapot és elmennek, helyet adva ismét más erőknek. Az Orbán-szádzsuban volt, hogy nem jó neki néhány elem az elkövetkezendő másfél évben, ami napvilágra kerülést jelenthet, ha valakik veszik rá a fáradtságot és kiderítik, amit napvilágra kéne hozni ahhoz, hogy ne nyúljon el még néhány évig ez a hatalom.

De most az egészségről beszéltünk. Tehát van egy alap térkép, azon lehet javítani mindennel, ami energia, márpedig minden energia. Tegyük fel, hogy a minap mondta a férjem valakinek, hogy meleget, tüzet pótoljon, de a lehető legtöbbet. A meleg ugye ez esetben a tűz elem. A tűz elemhez tartozik irány, tartozik szín, tartozik környezet, lelkiállapot, táplálkozás, és amit én tanulok, tartozik hozzá koreai hagyományos orvosság is. Hogy ez az időszak mettől meddig tart, azt az alap szádzsu megmondja, viszonylag ritkán alkalmazkodnak az energiák a naptárhoz.

Egy barátom alap szádzsuja tele van tűzzel, de olyan hideg jött neki idén több oldalról is, hogy kénytelenek vagyunk őt melegíteni, hogy ne betegedjen meg. A túl sok ilyen vagy olyan energia természetesen nem áll meg az egészség szintjén, kihat az emberi élet minden területére, ahogy a túl kevés is. Ebből az következik, hogy figyelni kell a térképet, annak időszakos változásait és ahhoz alkalmazkodva kell enni, inni, színeket, irányokat, fényeket, gyógyszereket alkalmazni. Ezzel a folyamatos kontrollal, igen nagy mértékű életminőség javulás érhető el. A szádzsut értő ember elmondja a térkép jelenlegi állapotát, és még ezer egyéb kérdésre választ ad, elmondja a javaslatát annak kiegyensúlyozására, a többi pedig a szádzsu alanyának feladata, hogy a számára lehető legkedvezőbb feltételeket megteremtse. Itt jön be az, amit én önerőnek szoktam nevezni, az a körülbelül 40% szabad akarat. Ha igényli valaki, akkor az Olivér által megrajzolt térkép alapján én pedig ajánlok hagyományos koreai orvosságot, tőlem meg is lehet vásárolni. Ily módon egész komoly betegségektől is meg lehet válni, illetve kiderül, hogy mivel nem érdemes küzdeni, az úgyis marad.




129 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page