top of page
Digital art exhibit
Green Juices
Szerző képeeugeniasarahlee

Bőrápolás

Frissítve: 2022. dec. 6.

Amikor elkezdtem az online kereskedést, leírtam a standard koreai arcápolási rutint, ami persze nem tíz lépéses és nincs benne semmi csoda, itt is hulla fáradtak az emberek általában.

Ha most kéne leírnom azt, hogy ápolom a bőrömet, sok mindent máshogy írnék.

Először is azért, mert belsőleg ápolni hatékonyabb. Nekem a gyári készítmények közül ehhez a kombinált hialuronsav, kollagén, elasztin stick jött be leginkább. Ami bőrápolásban mindent visz, az a bőrszépítő főzet. Kezdetben kettőt ittam naponta, ma már egy is elég. Ránctalanít, az összes pigment rendellenességet eltávolítja, se szemölcs, se vadhús, se semmi nem marad.

A belső bőrápolásnak a hatékonysága mellett megvan az az óriási előnye, hogy az egész testre jótékony hatással bír, a kollagén, elasztin, hialuronsav az ízületek és a csigolyák közötti lágy részt is rendbe hozza, a bőrszépítő főzet kihajtja a pangó vizet, oldja a székrekedést, jótékony hatással van az erekre, vérnyomásra, vérzsír-tartalomra.

A külső bőrápolásom is változott, a korommal párhuzamosan. Testre leginkább a hernyóselyem szappant használom, az vált be nekem, hajra a Hánülhoszu sampont és hajtonikot, hajbalzsamot, arctisztításhoz szintén Hánülhoszu arclemosó olajat, vagy a Mányakongdzsáng gyógynövényes arclemosó olaját. Ezeket száraz bőrre kell felvinni, finoman belemasszírozni, majd langyos vízzel leöblíteni.

Ezt követően a Hánülhoszu hernyóselyem szérumát, majd a vitalizáló krémét szoktam magamra kenni. Szemránckrémet elég hektikusan használok, azaz el szoktam felejteni, de ha nem felejtem el, akkor szintén Hánülhoszu készítményt használok, most épp a szemkörnyék ápoló rollert. Este lemosom az arcom ismét és bekrémezem a fentiek szerint. Peelinget már nem használok, az arclemosó olaj bőven elég. Sem mitteszer, sem pattanás nem telepszik meg a bőrömön, bár ez nyilván és elsősorban a bőrszépítő főzet érdeme. Észrevettem, hogy a kezem fején kezd egy picit permagenesedni a bőr. Ezért ismét két bőrszépítőt iszom naponta és az Illiyoon, fokozottan száraz bőrre való tégelyes krémét használom. Ezen kívül, nekem csak a lábszáram szokott néha száraz lenni a bőr, oda is az Illiyoon krémet szoktam kenni. Mivel, a Hánülhoszu hozott ki testápolót és én nagy rajongója vagyok a márkának, azt mindenképpen ki fogom próbálni, hátha még az Illiyoon - nál is jobb.

Én nem sminkelek. Ha valahová úgy kell, illik menni, akkor egy kevés Age20 márkájú alapozót (közismert nevén taknyos púder) belekeverek az arckrémembe és magamra kenem. Ha számítok rá, hogy ezt több órán át kell viselni és esetleg nagyon fog csillogni az orrom, akkor viszek magammal az Innisfree, vagy az Artclass no sebum púderéből és azzal korrigálom a mosdóban.

Szerintem idősödő és idős korban a nagy kontrasztok kimondottan előnytelenek, sem vörös rúzst, sem erős színű szemhéjfestéket, de még nagyon markáns hajszínt sem viselek jó ideje, egyszerűen nem áll jól, kimondottan öregít. Nyilván van profi sminkes, fodrász, aki ezeket is megfelelő módon el tudja helyezni az ember bőrén, de otthon felvitt smink esetén a kevesebb több. Ami határozott tendencia a bőrápolásom változásában, az a kívülről belülre tolódott hangsúly, illetve az ápoltság vágya a fiatalnak kinézés vágya helyett. Nekem ez utóbbi visszatetsző, de természetesen ez mindenkinek a magánügye. Mindenesetre a fent említett készítmények évek óta bizonyítanak, nagyon sok vevő szereti őket, elégedett velük, nem csupán nekem váltak be, úgyhogy jó szívvel ajánlom őket.

71 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page